Premiul ROMULUS RUSAN – prima ediție

Fundația „Ana Blandiana & Romulus Rusan” în parteneriat cu Fundația „Spandugino” anunță instituirea PREMIULUI „Romulus Rusan” pentru cartea de literatură a memoriei.

Trofeul premiului ”Romulus Rusan”, realizat de artista Maria Pop Timaru

Acest premiu celebrează personalitatea extraordinară a lui Romulus Rusan, scriitor, intelectual public de marcă al ultimelor decenii, ctitor de instituții fundamentale pentru destinul autentic democratic al României, luptător de cursă lungă pentru memoria profundă, în adevăr, a istoriei recente.

Criterii de eligibilitate: Juriul ia în discuție cărțile apărute în limba română în cursul anului precedent, precum și contribuțiile cele mai importante pentru construirea unui adevărat patrimoniu al memoriei.

Juriul primei ediții a Premiului „Romulus Rusan” a avut următoarea componență: Mircea Anghelescu (președinte), George Ardeleanu, Ana Blandiana, Cristian Pătrășconiu, Lavinia Spandonide, Mihai Zamfir.

În mod excepțional, date fiind condițiile de restricție impuse de pandemia coronavirusului, Premiul „Romulus Rusan” a luat în calcul, la prima sa ediție, cărțile apărute în ultimii 2 ani (2020 și 2021).

 

 

 

 

 

Premiul ROMULUS RUSAN – prima ediție