Lansarea volumului Roua și bruma & Cauze provizorii de Romulus Rusan

Sâmbătă, 11 septembrie,  la Târgul Gaudeamus Radio România – Ediția Sibiu, septembrie 2021, a avut loc lansarea volumului  „Roua și bruma & Cauze provizorii” de Romulus Rusan, apărut la editura Spandugino. Este al treilea volum din seria de autor publicată de editura Spandugino.
Cu acest prilej, Ana Blandiana și Cristian Pătrășconiu au dialogat despre volumul de proză scurtă al lui Romulus Rusan, articulat în jurul unor crochiuri semnificative de viață și al unor surprinzătoare parabole, care ne dezvăluie o lume ce se sustrage de sub incidența efemerului, prelungind clipa în eternitate și tatonând neprevăzutul, întâmplarea sau peisajul sufletesc supus unei deliberate fragmentări.
În 1935, când m-am născut, România Mare împlinise 17 ani. Cine ar fi bănuit că anii de pace erau numărați și că după alți zece ani – cu o jumătate de milion de morți în război și cu milioane de refugiați – România Mică va deveni o țară comunistă? Am trăit 45 de ani în această Românie nefirească, contrafăcută, iar apoi alți 20 într-o tranziție suspectă spre un viitor neprevăzut. Deci, din cei 75 de ani am trăit mai mult de jumătate în dictaturi, 5 în război, 20 în ambiguitate și numai 5, prima copilărie, într-un basm neînțeles și, de altfel, incert.” (Romulus Rusan)
Lansarea volumului Roua și bruma & Cauze provizorii de Romulus Rusan